این دستور پخت یکی از بهترین دستور پخت های پای گردو است.
برای درست کردن خمیر پای بهتر است از غذاساز استفاده کنید. با این کار شما نتیجه بهتری خواهید گرفت.
همینطور استفاده از گردوی مرغوب برای این دستور، بهترین انتخاب است.
قبل از استفاده از گردو به مدت ۳ الی ۵ دقیقه درون فر آنها گریل کنید. توجه داشته باشید اگر بیش از از زمان گفته شده گردوها داخل فر بمانند طعم آنها از بین میرود.
مواد مورد نیاز
توجه داشته باشید که مواد شما به دمای محیط رسیده باشد
مواد خمیر پای
- آرد همه منظوره ۲۵۰ گرم (دو فنجان)
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- کره ۲۰۰ گرم
- آب سرد با تکه های یخ 1/2 فنجان
مواد مورد نیاز فیلینگ پای
- شربت افرا ۱۰۰ گرم
- شکر قهوه ای ۱۰۰ گرم
- کره ۷۰ گرم
- عصاره وانیل 1/2 قاشق چایخوری
- گلوکز مایع 3/4 فنجان
- تخم مرغ ۴ عدد
- گردوی برشته شده ۲۵۰ گرم
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
طریقه پخت پای گردو
طرز تهیه خمیر پای
آرد شکر و نمک را درون غذاساز ریخته و مواد را با هم مخلوط می کنیم.
کره های خرد شده را به آرد درون غذاساز اضافه کرده وبه اندازه 8 تا ۱۲ باردکمه غذاساز را زده و با همدیگر مخلوط می کنیم.
مواد درون غذاساز بافتی مانند جو دو سر پیدا می کنند.
مخلوط به دست آمده را در یک کاسه بزرگ میریزیم، آب یخ را کنار کاسه گذاشته و با هر قاشق آب یخی که درون آرد میریزیم با لیسک آن را هم میزنیم.
این کار را تا زمانی که مخلوط را بین دستان خود مانند یک خمیر احساس کنید و مخلوط را به هم بچسبانید ادامه دهید.
خمیر به دست آمده را به شکل توپ در بیاورید، سطح آن را صاف کنید و درون یک نایلون بپیچید.
خمیر شما باید حداقل ۲ ساعت و در حالت ایده آل ۴ ساعت و برای گرفتن بهترین نتیجه یک شب درون یخچال قرار بگیرد.
بعد از استراحت خمیر در یخچال، از یخچال خارج کرده نایلون را از آن جدا میکنیم، روی سطح آرد پاشی کرده و خمیر را روی آن میگذاریم روی خمیر را هم کمی آرد پاشی می کنیم. ابتدا با دست خمیر را باز میکنیم. پس از آن به کمک وردنه با ضخامت یک سانتی متر آن را باز میکنیم.
اندازه خمیر باز شده باید یک سانت از قالب پای شما بزرگتر باشد.
خمیر را دور وردنه پیچیده و بر روی قالب پای چرب شده می گذاریم.
با استفاده از یک چاقو به اندازه یک سانت بزرگتر است قالب پای خمیر اضافی را جدا کنید
پس از برش،لبه های بیرون زده خمیر را به داخل فشار دهید و مثل فیلم شیار ایجاد کنید.
روی خمیر نایلون کشیده و به مدت یک ساعت داخل یخچال میگذاریم
پس از خارج کردن خمیر از یخچال، از روی خمیر با چنگال چند سوراخ ایجاد می کنیم.
پخت خمیر پای
کاغذ روغنی روی خمیر تان کشیده، و روی کاغذ لوبیای خشک یا برنج خشک بریزید. و درون فر ۲۰۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
پای را از فر خارج کرده کاغذ روغنی و دانه های خشک را بردارید. مجدداً داخل فر گذاشته در مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر درون فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد تا زمانی که سطح خمیر شروع به طلایی شدن کند، بگذارید بپزد.
قالب را از فر خارج کرده و اجازه دهید پای خنک شود.
نکات کوچک و مهم
- کاسه همزن و کاسه غذاساز را قبل از استفاده درون یخچال قرار دهید.
- در محیطی سرد و خنک خمیر را آماده کنید.
- پس از اینکه خمیر را داخل قالب گذاشتید حتماً برای بار دوم هم به خمیر استراحت دهید.
- استفاده از قالب فلزی یک نتیجه عالی می دهد.
تهیه فیلینگ پایه گردو
کره را درون یک قابلمه کوچک بریزید و پس از اینکه آب شد حرارت را خاموش کرده و شکر قهوه ای، نمک، عصاره وانیل و گلوکز را به آن اضافه می کنیم.
تخم مرغ ها را درون یک کاسه جدا به مدت ۱۵ ثانیه هم می زنیم.
در حالیکه مخلوط کره ای داخل قابلمه را هم میزنید، تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. پس از مخلوط شدن مواد باهم تمام مغزهای گردو را به آن اضافه کرده و با قاشق چوبی خوب هم میزنیم.
آماده سازی نهایی پای
فیلینگ گردویی را به نان پای اضافه کرده و به طور یکنواخت روی سطح پخش می کنیم.
اگر پای شما کم عمق است پیش از حد درون آن مواد فیلینگ نریزید.
به مدت ۴۰ دقیقه در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد فر تا زمانی که تمام سطح پای شما پخته شده و فیلینگ روی آن حالتی شل نداشته باشد، بپزید.
پس از پخته شدن از فر خارج کرده روی سطح آن با قلموی مخصوص شربت افرا بمالید، و ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود.
دسر را از قالب جدا کنید و قبل از سرو حداقل ۲۰ دقیقه دیگر بگذارید خنک شود.
پای گردویی خوشمزه و پرخاصیت شما آماده است.
نوش جان
نظر دیگران درباره "طرز پخت پای گردوی پرخاصیت و خوشمزه با یک دستور پخت عالی"
هیچ نظری ارسال نشده است.