تاریخچه دسر تارت تاتین فرانسوی
تارت تاتین که به معنی تارت وارونه است و پیشینه آن به هتل تاتین در فرانسه برمیگردد.
گفته می شود که یکی از آشپز های این هتل که در حال پخت تارت سیب بوده، برای نجات سیب هایی که به اشتباه بیش از حد پخته شده اند خمیر تارت را روی سطح سیب به صورت وارونه نسبت به تارت عادی که خمیر کف قالب قرار می گیره، قرار داده است.
و فقط بعد از برگرداندن قالب، تارت تاتین سیب فرانسوی ساخته شده است که امروزه طرفداران بسیاری دارد.
این یعنی هرگز از اشتباه کردن در هنگام آشپزی نترسید!
خیلی از دستور پخت های خوشمزه ای که امروز به دست ما رسیده، با بروز یک اشتباه و استفاده از خلاقیت ساخته شده اند.
حالا بریم برای آموزش نحوه پخت این تارت تاتین فرانسوی:
مواد مورد نیاز برای تهیه دسر تارت تاتین فرانسوی
برای خمیر شیرین تارت
- آرد همه منظوره: ۲۵۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- کره نرم شده: ۱۵۰ گرم
- شکر: ۶۰ گرم
- مقداری نمک
برای سیب کاراملی
- سیب زرد: ۸ عدد
- بادیان ستاره ای: ۳ تا ۴ عدد (اختیاری)
- مقداری کره
سس کره ای کف قالب (کارامل)
- شکر: ۱۵۰ گرم
- کره: ۱۰۰ گرم
- آب: ۲ قاشق غذاخوری
طریقه پخت تارت تاتین فرانسوی
تهیه خمیر شیرین تارت
ابتدا آرد، کره نرم شده، شکر، تخم مرغ و کمی نمک را درون یک کاسه بریزید
به وسیله یک قاشق چوبی یا لیسک مواد را با هم مخلوط کنید، تا مواد با هم مخلوط شده و حالتی خرد پیدا کنند.
به کمک دستتان تمام مواد را منسجم کرده ۳۰ ثانیه ورز داده و به شکل یک توپ کوچک در بیاورید.
حالا خمیر بدست آمده را صاف کنید و درون یک نایلون بگذارید و اجازه دهید حداقل ۲ ساعت درون یخچال استراحت کند.
توجه داشته باشید ۱۰ الی ۲۰ دقیقه قبل از پخت خمیر را از یخچال خارج کنید.
تهیه سیب کاراملی
حالا سر و ته سیب ها را ببرید، و با استفاده از یک چاقوی تیز پوست بگیرید و هسته داخل آن را تمیز کنید و مانند فیلم هر سیب را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
درون یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت متوسط یک قاشق غذاخوری کره بریزید و سیب ها را به کره اضافه کنید.
حالا خوب هم بزنید تا سیب ها آغشته به کره شوند.
درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید پنج دقیقه پخته شوند.
بعد از اینکه سیب ها پختند از تابه خارج کنید تا خنک شوند.
تهیه کارامل کره ای سطح تارت
روی حرارت متوسط شکر را درون یک قابلمه کوچک ریخته و به آن ۲ قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. تا شکر خیس بخورد و در این حین بادیان ستاره ای را اضافه کنید.
بگذارید شکر کمرنگ و کاراملی شود.
کره را تکه تکه کنید و زمانی که کارامل به رنگ قهوه ای که در فیلم می بینید رسید آنها را به کارامل اضافه کنید.
پس از مخلوط شدن کره و شکر و رسیدن به غلظتی که درون فیلم میبینید، قابلمه رو از روی حرارت بردارید.
درون یک قالب ۲۰ سانتی متری با ارتفاع بلند (از یک قابلمه چدنی نسوز بدون دسته پلاستیکی هم می توانید استفاده کنید) کارامل داغ کره را بریزید.
همه کرامل را به طور یک دست و کامل در کف قالبتان پخش کنید. و بادیان را از کارامل خارج کنید.
آماده سازی کامل تارت تاتین
سطح را آرد پاشی کرده و خمیر را کمی آرد پاشی میکنیم و آن را به کمک وردنه با ضخامت یک سانتی متر باز میکنیم.
خمیری که با وردنه باز کردهایم به کمک یک وسیله مدور دایره ای که کمی بزرگتر از سطح قالب مان است را با یک چاقو برش میدهیم.
سیب ها را به شکل عمودی بر روی کارامل درون قالب به صورت دایره ای به طوری که تمام قالب را بپوشاند می چینیم.
با استفاده از وردنه تان خمیر تارت را که دایره برش زدهاید، دور وردنه بپیچید.
با اینکار آسان تر و بدون تغییر شکل خمیر را میتوانید روی سطح قالب باز کرده. و تمام سطح قالب را با خمیرتان بپوشاند.
لبه های خمیر را به پایین فشار داده و سطح آن را با دستان خود به آرامی صاف کنید، به وسیله یک چنگال روی سطح خمیر چند سوراخ ایجاد کنید
درون فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۵۰ دقیقه (تا زمانی که تارت شما به خوبی پخته شود) بپزید.
نکات سرو تارت تاتین فرانسوی
پس از اینکه شیرینی شما پخت و از فر خارج کردید قبل جدا کردن از قالب حدود نیم ساعت زمان بدهید، تا تارت شما خنک شود.
پس از آن یک بشقاب روی قالب خود گذاشته و با وارونه کردن قالب، شیرینی را از قالب جدا کنید.
قبل از سرو این تارت تاتین اجازه بدهید خنک شود.
فراموش نکنید این تارت خوشمزه را باید در دمای اتاق یا گرم میل کنید.
پس از سرد شدن، برای نگهداری بهتر در یخچال حتماً کیک خود را با یک درپوش بپوشانید.
تارت تاتین فرانسوی خوشمزه شما آماده است.
نوش جان
نظر دیگران درباره "آموزش تهیه دسر تارت تاتین فرانسوی با سیب کاراملی! 🍮"
هیچ نظری ارسال نشده است.