مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه غذای لذیذ هندی:
مواد لازم برای نان پاراتا
- آرد (میدا) ۳ فنجان
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۲/۴ قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
- مخمر فوری۱/۴ قاشق چایخوری
- روغن پخت و پز ۲ قاشق غذاخوری
- آب ۱ و ۱/۴ فنجان
مواد لازم برای چانا دال
- نخود لپه ۱ فنجان
- آب ۲ فنجان
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- نمک ۱/۲ و ۳/۴ قاشق چایخوری
- برگ بو ۱ عدد
- روغن پخت و پز ۱/۴ قاشق چایخوری
- میخک ۳ عدد
- دارچین ۱ عدد
- هل ۳ عدد
- زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- پیاز ۱/۲ فنجان
- سیر له شده ۱ و ۱/۴ قاشق چایخوری
- زنجبیل له شده ۱ و ۱/۴ قاشق چایخوری
- فلفل قرمز ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- سینه مرغ ۳۰۰ گرم
- ادویه گرم ماسالا ۱/۲ قاشق چایخوری
- آب گرم ۱ فنجان
- فلفل سبز تند ۳ عدد
دستور پخت غذای نخودی خوشمزه:
تهیه نان پاراتا
ابتدا درون یک کاسه بزرگ آرد، نمک و شکر را مخلوط کنید.
سپس بیکینگ پودر و مخمر فوری را اضافه کرده و هم بزنید.
روغن را نیز اضافه کرده و با دست با آرد مخلوط کنید.
در این حین آب را نیز کم کم اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر به دست آید.
برای ورز دادن خمیر دستتان را با کمی روغن چرب کنید.
حالا روی خمیر را پوشانده و ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید.
پس از استراحت دادن، خمیر را از کاسه خارج کرده و کمی ورز دهید.
روی خمیر آرد پاشیده و آن را به چند قسمت تقسیم کنید.
هر تکه را با وردنه گرد پهن کنید و روی آن کمی روغن یا کره کشیده و آرد بپاشید.
خمیر را به اندازه یک شعاع دایره برش داده و از همان نقطه مانند ویدیو شروع به رول کردن آن کنید.
همانند آنچه در ویدیو مشاهده می کنید لبه های خمیر را به داخل جمع کرده و سپس خمیر را بپیچید و سر آن را به داخل فشار دهید.
روی خمیر ها کمی روغن کشیده و سپس آنها را پوشانده و اجازه دهید ۱۰ دقیقه استراحت کنند.
تمامی این مراحل به نوعی برای ورز دادن و آماده شدن خمیر است.
پس از ۱۰ دقیقه هر تکه خمیر را با وردنه گرد پهن کنید.
خمیر را روی تابه گرم قرار داده و بپزید.
همانند آنچه مشاهده می کنید برای شکل گیری بهتر نان پس از پخته شدن چند ضربه به آن بزنید.
حالا نان پاراتا شما آماده است.
روش تهیه چانا دال
برای تهیه چانا دال ابتدا نخود لپه، آب، ۱/۲ قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه، برگ بو و روغن را درون یک قابلمه ریخته و تا زمانی که لپه نرم شود مواد را بپزید.
پس از پخته شدن، لپه را درون یک ظرف بریزید.
روغن را درون تابه ریخته و میخک، دارچین، هل و زیره را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
سپس پیاز را نیز درون تابه ریخته و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سیر و زنجبیل له شده، باقی مانده زردچوبه، مقداری آب، فلفل قرمز و پودر گشنیز را به مواد اضافه کرده و هم بزنید.
سپس سینه مرغ، بقیه نمک و ادویه گرم ماسالا را اضافه کرده و با بقیه مواد مخلوط کنید.
حالا نخود لپه و آب گرم را با مواد مخلوط کرده و فلفل سبز ها را نیز روی آنها قرار دهید.
در تابه را بگذارید و اجازه دهید مواد به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه پخته شوند.
پس از این مدت چانا دال آماده می شود.
پس از خنک شدن می توانید آن را همراه با نان پاراتا میل کرده و لذت ببرید.
نوش جان.
نظر دیگران درباره "دستور تهیه چانا دال به همراه نان ترد پاراتا، غذایی هندی با طعمی عالی"
هیچ نظری ارسال نشده است.