مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه دال عدس:
- روغن ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۴ تا ۵ حبه
- زنجبیل رنده شده ۲ قاشق غذاخوری
- پودر کاری ۲ قاشق چایخوری
- پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- مقداری نمک
- مقداری پودر فلفل
- رب گوجه یا گوجه پوره شده ۴۰۰ گرم
- آب ۳ فنجان معادل ۷۲۰ میلی لیتر
- شیر نارگیل ۴۰۰ گرم
- عدس ۱ فنجان معادل ۱۹۰ گرم
- ادویه گرم ماسالا ۱ قاشق چایخوری
- برگ گشنیز خرد شده ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
دستور پخت دال عدس هندی:
برای شروع ابتدا عدس ها را با آب سرد شسته و آبکشی کنید و سپس کنار بگذارید.
روغن را درون یک تابه بزرگ ریخته و گرم کنید.
پیاز را خرد کرده و درون روغن بریزید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
سپس سیر خرد شده، زنجبیل رنده شده، پودر کاری و زیره و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و ۱ تا ۲ دقیقه تفت دهید.
پس از این مدت رب گوجه، آب، شیر نارگیل، عدس و مقداری نمک و فلفل را درون تابه ریخته و هم بزنید.
حال اجازه دهید مواد به جوش آیند و سپس ادویه گرم ماسالا را اضافه کرده و هم بزنید.
در تابه را روی آن قرار داده و شعله را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزند.
در این مدت عدس باید نرم شده و غذا حالت کرمی پیدا کند.
اگر دال عدس زیادی غلیظ شد کمی آب به آن اضافه کرده و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دیگر با در بسته بپزد.
در این مرحله می توانید غذا را چشیده و بنابر ذایقه خود کمی نمک یا فلفل به آن اضافه کنید.
پس از پخته شدن غذا شعله را خاموش کرده و برگ خرد شده گشنیز را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
حالا دال عدس هندی خوشمزه شما آماده سرو است. می توانید با نان یا برنج نوش جان کنید.
نظر دیگران درباره "دستور پخت دال عدس هندی، یک غذا سالم و خوشمزه"
هیچ نظری ارسال نشده است.