مواد لازم برای تهیه 12 تا 14 عدد سمبوسه:
عناصر مورد نیاز برای خمیر:
- 2 فنجان (250 گرم) آرد
- 1/4 فنجان (60 میلی لیتر) روغن یا روغن ذوب شده
- 1/4 فنجان (60 میلی لیتر) آب
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
مواد مورد نیاز برای پر کردن سمبوسه:
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- 3 عدد سیب زمینی آب پز (500 گرم)
- 1 فنجان (150 گرم) نخود سبز، تازه یا منجمد
- 2 قاشق غذاخوری برگ گشنیز، خرد شده
- 1 عدد فلفل سبز، ریز خرد شده
- 8-10 بادام هندی، له شده (اختیاری)
- 2 الی 3 حبه سیر، له شده
- 1 قاشق غذاخوری رب زنجبیل
- 1 قاشق چایخوری دانه گشنیز، له شده
- 1/2 قاشق چایخوری گارام ماسالا
- 1 قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
- 1 قاشق چایخوری دانه زیره
- 1 قاشق چایخوری زردچوبه
- 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
- نمک واسه مزه، نمک برای طعم دادن
- 1/4 فنجان (60 میلی لیتر) آب
روش تهیه سمبوسه های ترد و لذیذ خانگی:
خمیر را درست کنید:
- در یک کاسه بزرگ، آرد و نمک را مخلوط کنید. روغن را اضافه کرده و با انگشت شروع به هم زدن کنید، آرد را با روغن بمالید تا روغن خوب جا بیفتد. پس از ترکیب شدن، این مخلوط شبیه خرده نان می شود.
- آب را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر سفتی به دست آید (خمیر نباید نرم باشد). روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه استراحت دهید.
در همین حین فیلینگ را درست کنید:
سیب زمینی آب پز را تقریباً خرد کنید/ پوره کنید، کنار بگذارید. روغن را در یک تابه بزرگ گرم کنید، دانه های زیره، دانه گشنیز، پودر چیلی، زردچوبه و گارام ماسالا را اضافه کنید، 30 تا 60 ثانیه بپزید تا طعم آن آزاد شود. سیر له شده، رب زنجبیل، فلفل سبز خرد شده را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و 3 الی 4 دقیقه تفت دهید. سیب زمینی خرد شده، نخود سبز، آب لیمو، آب و نمک را اضافه کنید، 4 الی 5 دقیقه تفت دهید و مرتباً هم بزنید. بادام هندی له شده را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت دهید.
حرارت را خاموش کنید، برگ گشنیز خرد شده را اضافه کنید، خوب هم بزنید و کنار بگذارید تا خنک شود.
به سمبوسه ها فرم دهید:
وقتی خمیر استراحت کرد، آن را سریع ورز دهید. سپس خمیر را به 6-7 قسمت مساوی تقسیم کنید. به شکل توپ در آورید.
هر بار با یک توپ شروع به کار کنید، گلوله های خمیر باقی مانده را همیشه پوشیده نگه دارید. هر توپ را به شکل بیضی به طول حدود 6 اینچ و عرض 4 اینچ باز کنید. سپس آن را به دو قسمت برش دهید. لبه های هر نیم دایره را با آب بپوشانید. دو گوشه نیم دایره را انتخاب کنید و آنها را به هم نزدیک کنید، لبه ها کمی روی هم قرار گیرند تا یک مخروط تشکیل شود. روی درز را فشار دهید تا بچسبد. سمبوسه را با فیلینگ سیب زمینی پر کنید، حدود 1 الی 2 قاشق غذاخوری. سمبوسه را بیش از حد پر نکنید. حالا لبه ها را دوباره با آب بمالید، سپس لبه ها را نیشگون بگیرید و سمبوسه را ببندید. همین کار را با باقیمانده خمیر و فیلینگ تکرار کنید، سمبوسه پر شده را در حین کار با یک حوله آشپزخانه مرطوب بپوشانید.
سمبوسه را سرخ کنید:
روغن را تا 350 فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) گرم کنید. سمبوسه ها را در روغن داغ بریزید، هر بار 4 تا 5 عدد. دما را به حد متوسط کاهش دهید. 4 الی 5 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و ترد شود.
قبل از سرو روی صافی آبکش کنید تا روغن های اضافه آن از بین برود. سپس آن را با سس مورد علاقه خود سرو کنید.
چند نکته برای تهیه این سمبوسه خوشمزه:
• سمبوسه را در روغن خیلی داغ سرخ نکنید. سمبوسه را به روغن داغ (350 درجه فارنهایت/175 درجه سانتیگراد) اضافه کنید، پس از 1 دقیقه حرارت را کم کنید.
• اگر می خواهید سمبوسه بپزید، روی هر سمبوسه به طور کلی روغن بمالید. در دمای 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتیگراد) به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید تا طلایی شود.
• سمبوسه را می توانید پس از پرکردن و فرم دادن، فریز کنید.
نظر دیگران درباره "طرز تهیه سمبوسه های ترد و خوشمزه که باید امتحان کنید"
هیچ نظری ارسال نشده است.